环维生物

HUANWEI BIOTECH

O le auaunaga maoae o la tatou misiona

Suesuega: O Mea'ai Vegan e le otometi ona 'soifua maloloina,' o le faʻamuamua o meaʻai e taua.

O suʻesuʻega fou na maua ai o le 'ai naʻo meaʻai e faʻavae i laʻau e le faʻamaonia ai le faʻaitiitia o le lamatiaga o tulaga faʻalesoifua maloloina - mulimuli ane, e faʻalagolago i le faʻamuamua o nisi meaʻai.

Faatasi ai ma le vevesi uma e uiga i aoga o le 'ai atili o laau, e faigofie lava ona manatu o le vegan otometi o lona uiga o le 'ai lelei mo le soifua maloloina.Ae o se suʻesuʻega fou ua faʻaalia e le o taimi uma e tupu ai.E tusa ai ma se suʻesuʻega Mati 2023 iJAMA Network Open, o le pipii atu i na'o mea'ai e fa'atatau i la'au e le fa'amauina ai le fa'aitiitia o a'afiaga e pei o le ma'i fatu fatu po'o le kanesa-po'o le fa'aitiitia o le lamatiaga o le oti atoa.

Nai lo lena, o le seleseleina o faʻamanuiaga o se meaʻai vegan atonu e faʻalagolago e le gata i le faʻaumatiaina o meaʻai manu, ae i lugape faapefeae te faia faapea.

O le suʻesuʻega, na faia e tagata suʻesuʻe i Peretania, na suʻesuʻeina ai meaʻai a le tagata lava ia e sili atu i le 126,000 tagata mo se vaitaimi e oʻo atu i le 12.2 tausaga.Na maua e le au suʻesuʻe meaʻai a tagata auai e faʻatatau i meaʻai e faʻatatau i le soifua maloloina poʻo le le soifua maloloina, e faʻavae i luga o meaʻai o vaega o meaʻai e 17.1 (O vaega o meaʻai e aofia ai fatu atoa, fualaau faisua, fualaau faisua, legumes ma meaʻai fualaʻau protein isi mea, susu, suamalie, ma isi mea. .)

E ui na iloa e le au suʻesuʻe o se ituaiga o meaʻai vegan (tasi e maualalo i meaʻai "le soifua maloloina" e pei o meainu suka, fatu mama, pateta, suamalie, ma sua suamalie) e fesoʻotaʻi ma le faʻaitiitia o le lamatiaga o faʻamaʻi faʻamaʻi ma le lautele o le tino, meaʻai e maualuga atu. maualuga o nei mea'ai e foliga mai e fa'afeagai le aafiaga.O le maualuga o le "le soifua maloloina" togi o se meaʻai vegan, o le tele foi lea o le a oʻo i latou e mulimuli i le maʻi fatu fatu, kanesa, ma le oti.

O le mea moni, oi latou e maualuga le maualuga o meaʻai vegan le soifua maloloina e 23% maualuga le lamatiaga o le oti mai soʻo se mafuaʻaga faʻalesoifua maloloina.

E ui o le suʻesuʻega sa i ai ni faʻatapulaʻa-e pei o le mea moni e faʻalagolago i naʻo le lua 24-itula suʻesuʻega meaʻai-fai mai tagata atamamai o se valaʻau taua mo le faʻalauteleina o le faʻalauiloaina e uiga i le mulimuli i se taumafataga vegan i se auala maloloina.

O la matou kamupani e auina atu i fafo i le tele o meaʻai faaopoopo oloa, e mafai ona e vaʻai i la matou upega tafaʻilagi.O matou o lau paaga faamaoni.Fa'afeiloa'i e fa'afeso'ota'i i matou!

 

O lenei tusiga e sau mai https://www.health.com/vegan-diets-health-factors-7376506

 


Taimi meli: Apr-14-2023

Tuu lau Feau: