环维生物

HUANWEI BIOTECH

O le auaunaga maoae o la tatou misiona

Fa'amanuiaga ile Soifua Maloloina ole Vitamin B12

Vitamini B12 o se tasi lea o vaitamini B e valu o lo'o iai sona sao taua i lou soifua maloloina.E manaʻomia le B12 mo galuega faʻapitoa, gaosiga o le toto mumu, metabolism, ma le DNA synthesis.O le le lava o le vaitamini B12 e mafai ona a'afia ai le soifua maloloina i le tele o auala.

O le B12 e masani lava ona fa'atumauina i meaola manu e pei o aano o manufasi, i'a, ma fuamoa, ma fa'aopoopoina i nisi o mea'ai e fa'atatau i la'au, e pei o cereals fa'amalosia o le taeao.

E ui lava o le B12 o loʻo maua i le tele o meaʻai e masani ona faʻaaogaina, o nisi tagata e manaʻomia le faʻaopoopoina o le B12 ina ia faʻatumauina ai le soifua maloloina o lenei meaʻai.

O mea uma nei e tatau ona e iloa e uiga i fa'aopoopoga B12, e aofia ai fa'amanuiaga fa'alesoifua maloloina, saogalemu, a'afiaga, ma pe fa'apefea ona filifili le fa'aopoopoga B12 sili mo ou mana'oga.

Fa'amanuiaga ole B12

O le B12 o se meaʻai e mafai ona solu vai.O lona uiga e le teuina e lou tino le B12 i se aofaiga tele ma fa'amalo so'o se mea e le mana'omia e ala ile mimi.Ona o le B12 e le faigofie ona teuina, e manaʻomia e lou tino se sapalai tumau o le B12 ina ia mafai ai ona faʻatino gaioiga taua e pei o le gaosiga o le malosi ma le gaioiga masani o neura.

O le tele o tagata soifua maloloina o lo'o mulimuli i mea'ai e le fa'atulafonoina latou te 'aina lava le B12 e fa'amautu ai le maualuga o le toto.Ae ui i lea, o nisi tulaga faafomaʻi, vailaʻau, faʻatapulaʻaina o meaʻai o meaʻai e tele le B12, ma e oʻo lava i le matua masani e mafai ona aʻafia ai le maualuga o le B12 o le tino ma lona gafatia e mitiia le B12 mai meaʻai.

O tagata e le mafai ona fa'atumauina le tulaga maloloina ole B12 e ala ile taumafa na'o latou e mana'omia le fa'aogaina o mea fa'aopoopo B12 ina ia fa'amalieina o latou mana'oga i aso ta'itasi mo lenei vaitamini.

O nisi nei o auala e manuia ai le soifua maloloina o supplements B12.

E mafai ona fa'ateleina le B12 ma togafitia le le atoatoa o le B12

O se tasi o faʻamanuiaga maualuga o faʻaopoopoga B12 o lo latou gafatia e faʻaleleia lelei le maualuga o le B12 i le tino.

E tele mafua'aga e ono le mafai ai e se tagata ona fa'atumauina tulaga lelei ole B12 na'o ia.

E tusa ma le 30% o tagata matutua ua le mafai ona mitiia lelei le B12 mai mea'ai ona o suiga i le manava o le manava ma fa'aitiitia le gaosiga o se polotini e ta'ua o le intrinsic factor, o ia mea uma e mana'omia mo le B12 absorption.

O vaila'au e masani ona fa'atonuina e pei ole acid reflux vaila'au ma vaila'au fa'ama'i suka e mafai ona fa'aitiitia ai le maualuga ole B12.E le gata i lea, o tagata e iai maʻi faʻapitoa e pei o le maʻi inflammatory bowel ma i latou e mulimuli i meaʻai faʻasaina, e pei o meaʻai vegan e masani ona atiaʻe le maualalo o le B12.

Mo tagata e le mafai ona tausia lelei le maualuga o le B12 i latou lava, o le B12 supplement e mafai ona fesoasoani e faʻateleina le maualuga o le toto o lenei meaʻai taua ma puipuia mai faʻafitauli tau le soifua maloloina o le B12, e aofia ai le macrocytic anemia o se maʻi toto e aʻafia ai le gaosiga o le toto mumu.

E mafai ona faʻaititia le maualuga o le Homocysteine

O le Homocysteine ​​​​o se amino acid e masani ona maua i lou tino i se aofaiga maualalo.E fesoasoani le B12 e talepe i lalo le homocysteine ​​ma liliu i isi mea e mana'omia e lou tino.Afai e le lava le B12 i lau tino, o le homocysteine ​​​​e faʻatupuina i lou toto.

O le maualuga o le homocysteine ​​e fa'ateleina ai le mumū ma le fa'ama'i fa'ama'i, o se tulaga e mafua pe a lofia le puipuiga o le antioxidant a lou tino i meaola o le okesene fa'afoliga, o mea ia e fa'aleagaina ai le sela pe a maualuga tele le maualuga o le tino.

O le maualuga o le homocysteine ​​​​ua fesoʻotaʻi ma le faʻateleina o aʻafiaga o le tele o tulaga faʻalesoifua maloloina, e aofia ai maʻi fatu, paʻu o le mafaufau, ma le atuatuvale.

Faʻaopoopo i le B12, faʻatasi ai ma isi meaʻai e aofia ai i le faʻatonutonuina o le homocysteine, pei o le folate, e mafai ona faʻaitiitia ai le maualuga o le homocysteine ​​​​ma faʻaitiitia ai faʻamaʻi faʻamaʻi e fesootaʻi ma le maualuga o le homocysteine.

O se iloiloga i le 2022 o suʻesuʻega e 8 na maua ai o le faʻaopoopoga i le B12, B6, ma / poʻo le folic acid na taʻitaʻia ai le 31.9% averesi faʻaititia o le homocysteine ​​​​i tagata e vaivai le mafaufau.

E Mafai ona Faamanuiaina Tagata ua Fa'anoanoa

O le B12 e iai sona sao taua i le faiʻai ma e manaʻomia mo le gaosiga o neurotransmitters e pei o le serotonin, γ-aminobutyric acid (GABA), ma le dopamine, lea e taua tele i le faʻatonutonuina o lagona.O le a le mea e sili atu, o le B12 e taofiofia le maualuga o le homocysteine ​​i siaki, lea e taua mo le soifua maloloina o le faiʻai.

O suʻesuʻega e faʻaalia ai o le maualalo o le B12 e faʻateleina ai le lamatiaga o le faʻalavelave.

O se suʻesuʻega i le 2021 i tagata matutua na maua ai o le maualalo poʻo le le atoatoa o le maualuga o le B12 na faʻatupuina ai le faʻalavelave i le 51% ile fa tausaga.

O le fa'aopoopoina o le B12 e mafai ona fesoasoani e puipuia ai le amataga o le atuatuvale ma fa'aleleia ai fa'ailoga i tagata e maua i le atuatuvale.O se iloiloga i le 2023 na fa'ai'u ai o le fa'aopoopoina o le B12 e ono aoga mo le fa'aitiitia o fa'ailoga o le atuatuvale ma le fa'aleleia atili o le aoga o vaila'au fa'ama'i.

Lagolagoina le Soifua Maloloina ole Fai'ai

O le maualalo o le B12 e mafai ona afaina ai le soifua maloloina o le faiʻai e ala i le faʻateleina o le homocysteine, lea e faʻateleina ai le mumū o neura ma le faʻamaʻi faʻamaʻi.O le fa'aopoopoina o le vaitamini B12 e mafai ona fesoasoani e puipuia mai fa'ama'i fa'ama'i fa'ama'i fa'ama'i fa'aleagaina, lea e feso'ota'i ma le tele o fa'ama'i fa'ama'i, e pei o le pa'u o le mafaufau.

O suʻesuʻega e faʻaalia ai o le faʻaopoopoina i le B12 e mafai ona fesoasoani e faʻasaoina le gaioiga o le faiʻai ma faʻatuai ai le faaletonu o le mafaufau i tagata matutua.

O se iloiloga i le 2022 na maua ai o le B12 supplements na fesoasoani e faʻagesegese le paʻu o le mafaufau i tagata matutua, aemaise lava pe a amata ona inu e tagata le vaitamini i le amataga o le olaga.

Punavai Lelei o B12

O le B12 e masani lava ona fa'atumauina i mea'ai a manu ma fa'aopoopo i nisi o mea'ai fa'atatau i la'au, pei o cereals, e ala i le fa'amalosia o mea'ai.

O nisi nei o mea'ai sili ona lelei o le B12:

  • O le ate pisupo kuka: 23.5 mcg i le aunese, poo le 981% o le DV
  • U'u vela: 17 micrograms (mcg) i le 3-aunese le tautua, po'o le 708% o le tau o aso ta'itasi (DV)
  • Fa'afefete mea'ai fa'amalosia: 15mcg i le 2 sipuni tele, po'o le 630% o le DV.
  • Samoa vela: 2.6mcg i le 3-aunese le tautua, poo le 108% o le DV.
  • pisupo eleele: 2.5mcg i le 3-aunese le tautua, po'o le 106% o le DV
  • Suasusu atoa Greek yogurt: 1.04mcg i le pusa 7-aunese, po'o le 43% o le DV
  • Fuamoa: .5mcg ile fuamoa vela atoa, poo le 19% ole DV

E ui lava o le B12 o loʻo maua i nisi o meaʻai faʻamalosi, e pei o le fefete, susu faʻavae, ma cereals o le taeao, o tagata e mulimulitaʻia meaʻai faʻavae e mafai ona faigata ona ausia o latou manaʻoga B12 i aso taʻitasi e ala i meaʻai.

O suʻesuʻega e faʻaalia ai o tagata e mulimuli i meaʻai vegan e sili atu ona atiaʻe se faʻaletonu B12 pe a faʻatusatusa i tagata e taumafaina meaʻai manu.Afai o lo'o e mulimulita'i i se mea'ai vegan po'o se mea'ai fa'asaina e fa'atapula'a ai le tele o puna fa'anatura o le B12, e fautuaina e te fa'aopoopoina i le B12 po'o le vitamini lavelave B ina ia puipuia ai le fa'aletonu ma fa'atumauina le maualuga ole B12.

O lenei tusiga e sau mai https://www.health.com/vitamin-b12-7252832


Taimi meli: Apr-07-2023

Tuu lau Feau: